Кількість
|
Вартість
|
||
|
Біла гірчиця — однорічна рослина сімейства капустяних, харчова, лікарська, кормова та медоносна культура.
Мікрозелень гірчиця біла польська — корисні властивості
Регулярне вживання мікрогрину гірчиці білої корисне для органів травлення. Покращує апетит, прискорює метаболізм, стимулює кровообіг. Має виражену протизапальну, обволікаючу і відхаркувальну дію. Корисна при застудних захворюваннях дихальних шляхів, пневмонії, хворобах шлунково-кишкового тракту, печінки, невралгії, цинзі, геморої, подагрі, хронічному ревматизмі. У складі мікрозелені гірчиці білої є:
- Залізо, кальцій, магній, фосфор, калин, натрій, селен.
- Вітаміни А, багато С, В1, В2, Е, К, Р.
- Аскорбінова кислота, рутин, ефірні олії, жирні кислоти Омега 3 та 6.
При температурній обробці втрачає менше корисних властивостей, ніж інші види мікрозелені.
Мікрозелень гірчиця біла польська в кулінарії
Гоструватий, виражено пряний, ароматний, з гіркуватістю та соковитою текстурою, смак білої гірчиці нікого не залишає байдужим. Насамперед це чудове доповнення до м'яса, особливо смаженого, риби та супів. Додасть пікантності салату, як свіжому, так і теплому. Знахідка для любителів виразно пряних смузі. Прекрасно комбінується з багатьма овочами, свіжими або запеченими, і перебитою в блендері послужить окрасою соусу або діпу.
Мікрозелень гірчиця біла польська — особливості вирощування
Особливих складнощів тут не помічено. Є вибір способів вирощування – на ґрунтах, альтернативних субстратах та гідропоніці. Замочити насіння на 8-12 год. Пророщувати в накритому плівкою або кришкою лотку в теплому місці за температури не менше 22 градусів протягом 3-4 днів.
- Висаджуємо на ґрунт, торф, кокос, вермикуліт, перліт, вату, джутові, тканинні та інші килимки.
- Полив — помірний, але регулярний, 2-3 рази на день, пульверизатором. Субстрат має бути як віджата губка.
- Освітлення після пророщування — помірне, непряме сонячне, можна штучне.
- Результат настає за 5-7 днів, але багато залежить від висоти паростка та його смаку. Просто пробуйте і зрізайте коли вам сподобається — зі зростанням він змінюється.
Зберігатися у холодильнику в герметичному контейнері до 5 днів, але рекомендується вживати протягом доби після зрізування.