Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сарепська салатна, вона ж чорна гірчиця — однорічна рослина сімейства капустяних, харчова та лікарська культура.
Мікрозелень гірчиця сарепська салатна — корисні властивості
Мікрогрін гірчиці сарепської салатної корисний для органів травлення, ШКТ і всього, що з цим пов'язано. Стимулює апетит та кровообіг, прискорює метаболізм, допомагає при схудненні. Природний антиоксидант, з вираженою антибактеріальною, протизапальною та антиканцерогенною дією. Зміцнює стінки судин та уповільнює процеси старіння. У складі мікрозелені гірчиці сарепської салатної:
- Залізо, кальцій, магній, фосфор, калій, натрій.
- Вітаміни А, багато С, групи В, Е, К, Р.
- Аскорбінова та пантотенова кислоти, рутин, ефірні олії, Омега 3 і 6, харчові волокна.
Гірчична олія — дієва речовина при лікуванні простудних захворювань, з підвищеним утворенням мокротиння.
Мікрозелень гірчиця сарепська салатна в кулінарії
Це найгостріший сорт гірчиці, максимально наближений до смаку зерен. Застосовується скрізь, де необхідно додати прянощі та гостроти – смажене м'ясо, птиця, риба, різні супи. Чудова складова салатів, у т.ч. і теплих. У подрібненому вигляді це гарна основа для яскравих та ароматних соусів. Відмінний інгредієнт для суші, як топінг прикрасить будь-який нейтральний гарнір типу рису. При нагріванні виділяє приємний аромат. Смузі із чорної гірчиці досить різкі, але можна застосовувати як приправу. На сході паростки сарепської гірчиці маринують.
Мікрозелень гірчиця сарепська салатна — особливості вирощування
Невибаглива до якості ґрунту та поливу рослина, досить холодостійка. Садити можна на різних ґрунтах, гідропоніці або альтернативних субстратах. Можна навіть не замочувати, а одразу висаджувати у лотки під плівку на пророщування до 5 днів. Корисно промити насіння розчином марганцівки. Слідкувати за появою плісняви, регулярно провітрюючи.
- Використовуємо ґрунт, торф, кокос, вермикуліт, перліт, вату, різні тканинні килимки — що є.
- Полив — помірний, регулярний, пульверизатором 2-3 рази на день. Субстрат з вологості як добре віджата губка.
- Освітлення після пророщування — помірне, підвіконня достатньо, можна штучне.
- Результат настає від 8 до 12 днів, залежно від того, якого розміру та текстури лист ви хочете отримати. І спробуйте на смак.
Зберігатися в холодильнику до 5 днів.