UAH
  • EUR
Додайте товари до списку бажань
0
Опис

Капуста кольрабі - дуже корисна та смачна культура, мікрозелень якої можна легко отримати вдома.

Ніби мікс брокколі та фіолетової капусти. Ніжка фіолетова, лист темно зелений. Витягується сильніше, що зручно зрізати. Одна з найпопулярніших видів мікрозелені і відома вона своїм зовнішнім виглядом — фіолетові стеблинки та темно-зелені листочки, а також і смаком — ніжна, з невеликою гостринкою і капустяним ароматом. Молоді паростки буде якраз в овочевих стравах, як доповнення до будь-якого гарніру, а також просто як прикраса.

Корисні властивості мікрозелені кольрабі

Вся капуста корисна. Майже всі типи капусти мають схожий склад і призначення. Кольрабі не виняток, але особливо варто виділити її комплексний сприятливий вплив на роботу системи травлення і все, що з нею пов'язане. Це хороший антиоксидант, який зміцнює імунітет, покращує стан кісток та сполучних тканин, допомагає боротися з інфекціями.

Як і будь-яка капуста вона насичена корисними речовинами:

  • Вітаміни — РР, А, Е, С, Н і всі вітаміни групи В; кальцій, калій, магній, кремній;
  • Мікроелементи — залізо, йод, марганець, нікель, селен.
  • Тартронова кислота, сульфорофан

З'їдаючи щодня пучок мікрозелені, в організмі відбудуться значні зміни:

  • Підвищиться імунітет;
  • Очиститься кишечник від токсинів;
  • Поліпшиться робота нервової системи;
  • Нормалізується сон;
  • Сповільниться процес старіння.

Мікрозелень кольрабі в кулінарії

Мікрогрін кольрабі на смак і аромат схожий на звичайну капусту, але м'якший і ніжніший, ближче до ріпи. Фірмова капустяна гіркуватість трохи присутня. Текстура менш хрумка. Застосування все теж – основа або доповнення салатів, топінг до супів – пюре, гарнір до м'яса чи навіть риби з вираженим смаком. І не забуваємо про смузі та коктейлі - у них мікрозелень кольрабі дуже гарна.

Мікрозелень кольрабі - особливості вирощування

Потрібні одно або багаторазові лотки. Замочувати не варто. Висаджувати при температурі від 18 градусів на ґрунті або торфі, але килимки все ж таки простіше і практичніше. Після розміщення насіння добре зволожити пульверизатором, укрити плівкою і сховати в тепле темне місце. Стежити за появою плісняви, яка може з'явитися на перезволоженому субстраті, та регулярно провітрювати. Після перших листків відкриті лотки поставити в освітленому місці без прямих сонячних променів. Крім цвілі кольрабі боїться висушування зерен. Якщо цвіль все ж таки з'явилася - обприскати розчином перекису водню. Обов'язково видаляти зіпсоване насіння видаляти пінцетом.

  • Субстрати - марля, джут, льон або кокос, вата та всілякі килимки.
  • Полив - двічі на день, помірний, пульверизатором.
  • Освітлення - непряме, в міру інтенсивне.
  • Результат - перші паростки після пророщування з'являтимуться на 7, максимум 10 день.

Ніжну готову мікрозелень кольрабі зрізати тільки ножицями. Зберігається у холодильнику у герметичному контейнері до 5 днів.

Насіння мікрозелені Кольрабі Фіолетова

В наявності
Артикул: 00000000130
135 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Пакування
Замовити швидко
  • Новою поштою, Justin та Укрпоштою по Україні — за тарифами перевізника
  • Кур'єром до дверей по Одесі 60 грн + 7 грн/км від адреси складу
  • Самовивіз з нашого складу у м. Одеса - безкоштовно

Докладніше про доставку

 

  • Онлайн-оплата на нашому сайті через систему електронних платежів WayForPay
  • Накладений платіж
  • Безготівковий розрахунок
Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Характеристики
Тип Кольрабі
Необхідність замочування немає
Основа для вирощування вата, кокос, льон, тканини
Щільність сівби на ягідний бокс 11х18 см 4 г.
Притиск (вантаж 0,5-1 кг на стопку боксів) так
Час проростання при 20-22 * C 2-3 дні
Висота на фініші 5 – 9 см.
Врожайність (сухе насіння/зрізана зелень) 1 к 8
Час зростання після проростання 4 – 6 днів
Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.