Кількість
|
Вартість
|
||
|
Комацуна - ще цю рослину називають японський шпинат або шпинатна гірчиця, але все ж таки вона належить у капустяних, і є листовим варіантом ріпи.
Мікрозелень Комацуна - корисні властивості
Одна з найулюбленіших культур у Японії, де її дуже цінують за корисні властивості. Має сильну антиканцерогенну дію. Зміцнює кістки та сполучні тканини. Позитивно впливає на стан шкіри та зір. Знижує холестерин та зміцнює імунітет. Мікрогрін комацуна містить:
- Залізо, йод, молібден, калій, кальцій, магній, фосфор, натрій, хром, сірка
- Вітаміни C, E, K, B3, B7, B9.
- Бета - каротин, лютеїн, сульфорофан, поліфеноли.
- Харчові волокна.
Багато в чому склад і популярність комацуни є однією з причин низького поширення ракових захворювань серед азіатів.
Мікрозелень комацуна в кулінарії
Смак мікрозелені комацуна пряний, злегка солодкуватий, м'якший, ніж у дорослих рослин. Ніжна, досить делікатна текстура. Як типово азійська культура, комацуна добра як інгредієнт саме східних страв, особливо японських, де немає яскраво вираженого смакового домінування. Яйця, сири, тофу, парова або відварена риба - кілька ложок мікрозелені комацуни підкреслять загальний смак основного компонента страви. Дуже гарна в азійських супах, особливо холодних, як доповнення до рису та локшини, у соусах та салатах. І так - цю культуру вживають не тільки як мікрозелень, а й у вигляді пророщених зерен.
Мікрозелень комацуна - особливості вирощування
Загалом це досить витривала і дуже вологолюбна рослина. Попереднє замочування не потрібне. Пророщування під плівкою або кришкою у темному місці триває 3-4 дні. Далі перенести під світло, оптимальним буде знаходження під освітленням 10-15 годин на добу. Не забуваючи підтримувати необхідну вологість субстрату та насіння. Провітрювати обов'язково. /p>
- Субстрат - водоутримувальні килимки та схожі матеріали - льон, джут, кокос. агровата.
- Полив - пульверизатором, 2-3 рази на день, по всьому листю.
- Освітлення - мінливе, помірне, достатньо натурального денного.
- Результат в залежності від факторів настає від 7 до 14 днів. Оптимальна висота 4-6 см.
Готовий мікрогрін можна зберігати в холодильнику до 5 днів у герметичному контейнері.