Кількість
|
Вартість
|
||
|
Редька Дайкон — різновид редису, популярний коренеплід сімейства капустяних.
Мікрозелень Редька Дайкон — корисні властивості
Регулярне поїдання мікрозелені редьки Дайкон позитивно позначається на роботі органів травлення, шлунково-кишкового тракту та печінки. Підвищує апетит, нормалізує рівень цукру, зменшує холестерин, покращує стан шкіри, нігтів та волосся, зміцнює судини. Має антиканцерогенну, заспокійливу та протинабрякову дію. Мікрозелень редьки містить:
- Калій, кальцій, кремній, магній, натрій, сірка, фосфор, хлор, йод, залізо, селен, фтор.
- Вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, Е, К.
- Глікозиди, рафанол, органічні кислоти, клітковину, ефірні олії, фітонциди.
Кількість останніх у мікрозелені редьки залежить безпосередньо від її гостроти.
Мікрозелень Редька Дайкон у кулінарії
Редька Дайкон — один із найгостріших сортів редиски та мікрозелені взагалі. Це смачне і пікантне доповнення до будь-якого м'яса — відвареного, смаженого, а також риби, птиці, субпродуктів, холодних супів, салатів, бутербродів і гарнірів — власне кажучи, скрізь, де необхідна гострота, свіжість і виражена гіркуватість. Для надання різкості смаку додається в смузі та коктейлі. У пробитому вигляді це чудовий інгредієнт для соусів та заправок. Використовується як декор.
Мікрозелень Редька Дайкон — особливості вирощування
Редька любить воду, вологу та тепло. У замочуванні насіння нема потреби - рослина і так вживає багато води. Пророщуємо під плівкою та притиском до 4 днів, при температурі не менше 20 градусів.
- Найкраще висаджувати на килимки — кокос, джут, інші тканини, вату та подібні матеріали.
- Полив — рясний, воду дуже любить.
- Освітлення — сонячне, інтенсивне. Основну гостроту паростки набувають на світлі.
- Вирощуємо паростки до висоти від 4 до 9 см, зазвичай після пророщування це займає до 5, рідше 7 днів. Керуйтеся своїм смаком.
Зберігатися в холодильнику до 5 днів у герметичному контейнері.